Oj mało by brakowało a nie pojawił bym się w tej edycji - ale się zgłaszam
Pomaluję zestaw 1PKT do SAGI - Turcopole. Modele oficjalne do Sagi i wzmocnią moją Armię Jerozolimy.
Na początek widzę że sporo czyszczenia nadlewek mnie czeka
Ostatnio zmieniony sobota, 26 lutego 2022, 23:27 przez plusman, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.
Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Figurki oczyszczone. Pierwszy raz użyłem dwuskładnikowa masę epoxy. Celem ukrycia "podstawek".
Byłem w Castorama. Nie było polecanego miliputa. Miałem jakąś inna ale bardzo szybko wysychająca. Trochę się namęczyłem. Wyschło. Idę nakładać piasek a potem podkład.
Ja mieszam Wikol z Cekolem i ewentualnie dodaję wody, zależnie od potrzebnej konsystencji. Sprawdza się idealnie. nie jest tak kruche, żeby się obłupywać w razie upadku ani nie da się tego tak łatwo skaleczyć paznokciem, czy innym narzędziem. Polecam, mikstura sprawdzona wielokrotnie zarówno na podstawkach jak i na makietach.