Walki w powietrzu
F-14 i F-16 - 4, a MiG-21 i Mig-23 - 3?
Myślę, że izraelscy, irańscy i amerykańscy piloci by się z tym nie zgodzili

Czytałem, że raporty izraelskich pilotów były nieco przesadzone
to dla Su-22 dam 3 jeśli ma być lepszy myśliwsko niż poprzednik, a bombowcom obniżę o jeden: Tu-16 1 Tu-22 0F-16 4
MIG-23 2
MIG-21 1
Tornado 4
A-10 2
Draken 1
Alpha Jet 1
Su-20 2
Hmm, może żeby to jakoś odzwierciedlić wprowadzę modyfikator "jakościowy" dla NATO, gwiazdka lub coś do rzutu kostką jak w Next War? Tylko czy dać to wszystkim jednostkom NATO-wskim czy tylko niektórym? Ciekawiej do losowania będzie dać tylko niektórym. Ale wtedy jakim? Na pewno amerykańskim. Niemieckim? Duńskim chyba jednak nie?w 1983 roku: stosunek jakościowy lotnictwa obu stron WP oceniało na 4-6:1 (przy 1:1 w ilości) na korzyść NATO
A jeśli chodzi o wyszkolenie to w 1987 roku średni nalot miesięczny polskiego pilota wynosił 5h, pilota NATO co najmniej 20 h.
Z czego to jest? Z chęcią bym dorwał cały dokument
Z Persami vs Irak (i vice versa) to tak bym uważał odnośnie zgłoszeń i faktycznych zwycięstw.Ulysses pisze: ↑poniedziałek, 23 stycznia 2023, 19:42
Walki w powietrzu
F-14 i F-16 - 4, a MiG-21 i Mig-23 - 3?
Myślę, że izraelscy, irańscy i amerykańscy piloci by się z tym nie zgodzili![]()
No bo tak to jest z tymi wskaźnikami jakości.Darth Stalin pisze: ↑wtorek, 24 stycznia 2023, 10:29Dziwi niska wartość A-6E czyli maszyny też przenoszącej uzbrojenie kierowane (taka sama co prostacki NF-5A Freedom Fighter czyli samolot bez radaru, tylko z "głupimi" bombami? Absurd kompletny).
Niby tak, ale chciałbym jednak pozostać w ramach alternatywnych zasad lotniczych, a tam jest dokładna procedura uzyskiwania tej przewagi oparta na sile i liczbie samolotów. Bardziej już automatyczna przewaga w powietrzu albo stały modyfikator dla NATO do rzutu.Radosław Kotowski pisze: ↑poniedziałek, 23 stycznia 2023, 21:49 Może uznać supremację lotniczą NATO i załatwiać wsparcie lotnicze jednym rzutem kostką.
Masz na myśli tę tabelkę czy wartości zaproponowane przeze mnie?Darth Stalin pisze:Oprócz tego wskaźniki wartości maszyn uderzeniowych IMHO kompletnie od czapy
W grze nie ma podziału na dzień i noc, pogody też nie ma, choć tutaj akurat łatwo to by było wprowadzić rzutem kostki. Nie mam jednak pomysłu jak to skalkulować dla tego sprzętu.
Tabelkę. Twoim wartościom się nie przypatrywałem, jeśli mam być szczery...PLama80 pisze: ↑środa, 25 stycznia 2023, 19:58Niby tak, ale chciałbym jednak pozostać w ramach alternatywnych zasad lotniczych, a tam jest dokładna procedura uzyskiwania tej przewagi oparta na sile i liczbie samolotów. Bardziej już automatyczna przewaga w powietrzu albo stały modyfikator dla NATO do rzutu.Radosław Kotowski pisze: ↑poniedziałek, 23 stycznia 2023, 21:49 Może uznać supremację lotniczą NATO i załatwiać wsparcie lotnicze jednym rzutem kostką.Masz na myśli tę tabelkę czy wartości zaproponowane przeze mnie?Darth Stalin pisze:Oprócz tego wskaźniki wartości maszyn uderzeniowych IMHO kompletnie od czapy
Darth Stalin pisze: ↑środa, 25 stycznia 2023, 22:24 Twoim wartościom się nie przypatrywałem, jeśli mam być szczery...![]()
To podziwiam, ale rozumiem doskonale, co widać po tym wątkuNa razie kombinuję, jak pozmieniać Red Tide West/South, żeby miał ręce i nogi...
czy bombowce strategiczne raczej by bombardowały czy odpalały rakiety z ładunkami nuklearnymi? To ważne w kontekście zasad lotniczych, bo jeśli to drugie to eskadra nie musi lecieć bezpośrednio nad cel, gdzie będzie obrona p.-lot. nieprzyjaciela, tylko może z bezpiecznej odległości - i tu pytanie jakiej? - odpalić rakiety i co najwyżej liczyć się z samolotami przechwytującym.